Tarieven

De onderstaande tarieven voor de startpakketten zijn van kracht:
Pakket A
€ 1.205,-
16 rijlessen van 60 min. inclusief praktijk examen
Pakket A+
€ 1.419,-
16 rijlessen van 60 min. inclusief praktijk examen en tussentijdse toets*
Pakket B
€ 1.555,-
22 rijlessen van 60 min. inclusief praktijk examen
Pakket B+
€ 1.779,-
22 rijlessen van 60 min. inclusief praktijk examen en tussentijdse toets*
Pakket C
€ 1.845,-
27 rijlessen van 60 min. inclusief praktijk examen
Pakket C+
€ 2.065,-
27 rijlessen van 60 min. inclusief praktijk examen en tussentijdse toets*
Pakket D
€ 2.129,-
32 rijlessen van 60 min. inclusief praktijk examen
Pakket D+
€ 2.339,-
32 rijlessen van 60 min. inclusief praktijk examen en tussentijdse toets*
E achter B
€ 545,-
Dagcursus: 5 rijlessen van 60 min. en theorieles inclusief praktijkexamen
lesuren E achter B
€ 67,50 per uur
Per les-uur van 60 min. voor E achter B

Genoemde pakketprijzen zijn inclusief de CBR tarieven en inclusief 21% BTW. Prijswijzigingen voorbehouden. Tussentijdse prijsverhogingen van het CBR worden altijd doorberekend. Er wordt géén inschrijfgeld berekend.

* Met de Tussentijdse Toets leg je een proefexamen af. Deze toets van het CBR wordt gedaan na het volgen van circa 3/4e deel van de gehele rijopleiding. Het grote voordeel hiervan:je kunt al een keer ervaren hoe het er tijdens het echte CBR praktijkexamen aan toe gaat. Èn je kunt een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen en de technische vragen over de auto. Bij je praktijkexamen hoef je dat dus allemaal niet meer te doen! Ook krijg je handige tips en adviezen van de examinator over de onderwerpen waar je nog aan moet werken tot je praktijkexamen.

Met de Tussentijdse Toets ga je dus beter voorbereid naar je praktijkexamen. Dat geeft jou rust en zorgt voor een hogere slagingskans en minder rijlessen! 

Hoeveel lessen nodig?

Dat is lastig vooraf te voorspellen. Een gemiddelde leerling zit doorgaans ergens tussen de 40 en 45 klokuren om op het vereiste examenniveau te komen. Een vlotte leerling kan met minder uren toe, een leerling die er meer moeite mee heeft zal meer dan het gemiddelde aantal klokuren nodig hebben. In de meeste gevallen zijn aanvullende uren nodig nadat de uren uit het startpakket zijn benut.

Examenmogelijkheden:

Heb je last van faalangst en/of examenstress? Naast het standaard-examen is het mogelijk om een Faalangstexamen af te leggen. Vraag naar de voordelen en kenmerken.

Theorie studiemateriaal:

Kortom:                                

* Je wordt binnen de regio Ens gehaald en gebracht vanaf je huis, school of werk.

* Géén inschrijfgeld. Alle vermelde bedragen zijn inclusief BTW.

* Een rijles is opgebouwd in klokuren van 60 minuten. Alle prijzen gelden voor één persoon.

* Je lespakket of gekochte lesuren niet helemaal gebruikt ná het behalen van je rijbewijs? Geen probleem, de lesuren die op dat moment over zijn worden gewoon aan je terugbetaald (minus adm.kosten).

* Iemand verrassen met een Cadeaubon? Dat kan, bel, app of mail maar even en het wordt geregeld.

Actualiteit:

Momenteel zijn er problemen bij het CBR waardoor de wachttijden fors zijn opgelopen. Dit heeft ook een negatief effect op de wachttijd bij de rijscholen. Het duurt hierdoor helaas langer voordat je kunt starten met je praktijklessen dan we graag zouden willen. Hou hier rekening mee om teleurstellingen te voorkomen en zorg ervoor dat je bij de start van je praktijklessen in het bezit bent van het theoriecertificaat. Zo voorkom je verdere vertraging.