Autorijles

Hoe ziet je eerste rijles er uit?

Tijdens je eerste rijles maak je kennis met de auto en de eerste beginselen van het autorijden. Na afloop van deze les krijg je een advies over het meest geschikte startpakket voor jou om mee te starten. Meestal zijn na verbruik van de uren uit het startpakket aanvullende lesuren nodig om op het vereiste examenniveau te komen. Een gemiddelde leerling zit rond de 40 klokuren, een vlotte leerling heeft er minder nodig, een leerling die er meer moeite mee heeft zal meer dan het gemiddeld aantal lesuren nodig hebben. Hoe dan ook; je kunt pas voor je praktijkexamen gaan als je er klaar voor bent en dat is voor iedereen verschillend. Vervolglessen worden altijd in overleg met jou gepland. We wisselen regelmatig van leslocatie, zodat je een brede ervaring opdoet tijdens de rijopleiding.

Lesinstructiekaart
Tijdens de les is alles er op gericht om jou zo goed en zo veilig mogelijk te leren autorijden. Dit doen we door de lessen in logische stappen op te bouwen in een tempo dat bij jou past. Op een speciale lesinstructiekaart worden jouw vorderingen iedere les nauwkeurig bijgehouden. Op die manier is gedurende de rijopleiding te volgen wat goed gaat en wat er nog beter kan.

Rijles vanaf 16,5 jaar
Waarom wachten tot je 18e verjaardag als je je rijbewijs al eerder kunt halen?

Ben je 16 jaar of ouder en sta je te popelen om te beginnen met je rijbewijs? Vanaf 16 jaar mag je al het theorie-examen doen. Als je 16,5 jaar bent kun je al starten met jouw rijlessen. En vanaf je 17e verjaardag mag je het praktijkexamen afleggen. Als je bent geslaagd mag je al lekker de weg op. Tot je 18e moet er dan wel een coach naast je zitten. Dat kan bijvoorbeeld je vader of moeder zijn, maar iemand anders mag ook. Je hebt hiervoor een begeleiderspas nodig. Deze kun je aanvragen bij 2toDrive.

Spoedtraject
Heb je wat meer tijd over of is er haast geboden voor het behalen van je rijbewijs? Dan is het spoedtraject iets voor jou. Wist je dat je via een spoedtraject al binnen 2 tot 4 maanden je eerste praktijkexamen kunt doen? Informeer naar de mogelijkheden. (momenteel is vanwege grote drukte en wachttijden bij het CBR het spoedtraject helaas niet mogelijk).